REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brynzové pagáčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané pečené bochánky s chutí a vůní po brynze a dalších použitých surovinách. Skvěle se hodí jako mlsání k pivu či vínu.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
250 gbrynzy
250 gmásla
1 sáčekprášek do pečiva
1/2 lžičkysoli (záleží, jak je slaná brynza)
1 ksvejce
tvrdý sýr nebo semínka na posypání
papír na pečení, mouka na posypání pracovní plochy

Postup:

1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, brynzou, vejcem a povoleným máslem, vypracujeme těsto, které pak rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát silný maximálně 1 cm
2. Z plátu těsta vykrájíme různé tvary, ty klademe na plech vyložený papírem na pečení, potíráme rozšlehaným žloutkem smíchaným s troškou mléka, sypeme solí, nastrouhaným sýrem či různými semínky
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C dozlatova.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy