REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brynzové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný zákusek ze Slovenska. Brynza smíchaná s máslem, žervé, sterilovaným hráškem a na kostičky nakrájenou mrkví, servírovaná ztuhlá, nakrájená na plátky.


Ingredience:
100 gbrynzy
100 gsterilovaného hrášku
50 gmásla
1 ksvařené mrkve
1 ksžervé
petrželka nebo pažitka

Postup:

1. Brynzu smícháme s máslem a žervé, potom vmícháme sterilovaný hrášek, na kostičky nakrájenou mrkev
2. Směs urovnáme do obdélníkové chlebíčkové nebo dortové formy a necháme v lednici ztuhnout
3. Před podáváním nakrájíme na plátky, ozdobíme petrželkou nebo pažitkou a podáváme se slaným pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy