Kdo by neznal langoše? Na Slovensku je podávají s klobáskou.
Ingredience:
1 kg | hladké mouky |
150 g | nahrubo nastrouhaného tvrdého sýra |
150 g | nakrájené klobásky |
40 g | droždí |
500 ml | vlažného mléka |
300 ml | oleje |
150 ml | bílého jogurtu |
1 palička | česneku |
1/4 lžičky | cukru |
sůl |
Postup:
1. Z rozdrobeného droždí, trochy mléka a cukru připravíme kvásek, necháme ho 15 minut vzejít
2. Z mouky něco málo odebereme na posypání langošů, zbytek propracujeme s 1 lžičkou soli, jogurtem, 2 lžícemi oleje, zbylým vlažným mlékem a vzejitým kváskem
3. Připravené hladké těsto necháme vykynout, znovu propracujeme a opět necháme vykynout
4. Těsto rozdělíme na 50 g těžké kousky,. vypracujeme bochánky, ty poprášíme moukou a necháme je opět kynout
5. Jednotlivé bochánky roztáhneme na tenké placky se silnějším okrajem, opečeme je na zbylém oleji z obou stran, při opékání je propíchneme vidličkou, aby splaskly
6. Dozlatova opečené langoše servírujeme potřené česnekem utřeným se solí, sypané sýrem a klobáskou.