REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

moučníky, dezerty

Grilážky

Nepečené mlsání, oplatky plněné sladkým oříškovým krémem, servírované buď jako kostky, nebo jako oplatkové řezy ve tvaru trojúhelníčků či delších oplatků.

Koprový koláč

Koláč z kynutého těsta plněný ochucenou tvarohovou náplní, upečený v troubě dozlatova.

Slovenské pagáčky

Slané koláčky vhodné jako pohoštění například k vínu.

Štědrák II.

Koláč se čtyřmi druhy náplní z nadýchaného kynutého těsta, to je „Štědrák“, slovenský národní koláč. Ten byl ukázkou všeho, co lidé doma měli, a co z toho dokázali o Vánocích vykouzlit.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy