REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slovenské pagáčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané koláčky vhodné jako pohoštění například k vínu.


Ingredience:
300 ghladké mouky
200 gumletých škvarků
10 gkvasinc
2 ksžloutky
3 lžícesmetany
2 lžícebílého vína
1 lžičkacukru
8 lžicmléka
vejce na pomazání
sůl
tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Droždí rozmícháme s cukrem, vlažným mlékem a lžící mouky, kvásek nechte v teple vykynout
2. Mouku dáme na vál, osolíme a přidáme umleté škvarky a další ingredience včetně vykynutého kvásku
3. Vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném válu třikrát rozválíme, pak ho necháme chvíli odpočinout
4. Vyválíme plát něco přes 1 cm silný, vypichujeme malá kolečka (například pomocí sklenice), která necháme na pomaštěném plechu 2-3 hodny kynout
5. Pomazané vejcem pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15-20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy