REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bryndzová polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá polévka z uvařených brambor, rozdrobené bryndzy a orestované cibulky ochucené červenou mletou paprikou a zalité vodou.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
50 gvařených brambor
50 gbryndzy
20 gcibule
10 grostlinného tuku
sladká mletá paprika
petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Na tuku zpěníme jemně usekanou cibuli, přisypeme mletou papriku a zamícháme, zalijeme horkou vodou (2-3 dcl)
2. Přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky a uvařené doměkka, osolíme
3. Do talíře rozdrobíme bryndzu a přelijeme ji polévkou, okořeníme zelenou petrželkou nebo pažitkou.

Doporučení:

Podáváme s chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy