REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řecko


Baklažány po aténsku

Chutná zeleninová příloha vhodná k jehněčímu masu nebo také k dušenému kuřeti.

Baklažány s jogurtovou omáčkou

Recept z Řecka na chutnou přílohu z orestovaných baklažánů.

Baklažány s paprikami a rajčaty

Recept z Řecka na opečené baklažány servírované spolu s paprikami a rajčaty, přelité jogurtem.

Bramborové opečenky na řecký způsob

Recept z Řecka na bramborovou přílohu. Uvařené brambory nastrouhané, smíchané s rajčaty a cibulí a opečené ve formě malých placek.

Gavros

Gavros jsou vlastně smažené grundle ochucené pouze solí a citrónem.

Gratinovaná zelenina po řecku se sýrem

Cuketa s cibulí a rajčaty posypaná kozím sýrem, v troubě zapečená.

Houby po řecku

Za studena servírované podušené houby se zeleninou.

Hovězí plátky po řecku

Plátky masa podušené s cibulí, česnekem, rajčatovým protlakem, lilkem a vínem.

Chobotnice na červeném víně II.

V originále se tento recept jmenuje “Krasáto ochtapódi”. Tato variant je z pořadu “VIP Prostřenp” od pana Vágnera.

Jehněčí kebab

Recept z Řecka na grilované kostky jehněčí kýty napíchané na jehle spolu s paprikou a rajčaty.

Juvarlakia

Masovo – rýžové kuličky v citrónové šťávě.

Kebab po řecku

Recept z Řecka na grilované kousky jehněčího masa servírované napíchané na špejle.

Kuře na rozinkách

Šťavnaté kuřecí maso servírované s pikantní, lehce nasládlou omáčkou.

Kuře po řecku

Ochucené kuře potřené bylinkovým olejem, upečené spolu se zeleninou, plátky citronu, olivami a feferonkami.

Kuřecí pilaf

Uvařené kuřecí maso, orestované s cibulí a podušené se spařenou rýží, rajčaty a ořechovými jádry.

Lilkový salát – Melitzano salata

Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od pana Karla Vágnera na pečený lilek rozmixovaný spolu s dalšími ingrediencemi, podávaný vychlazený s pečivem.

Mediterranean pizza

Feta sýr je ideální pro přípravu omelet, jako náplň do slaných koláčů a pirohů, salátů, nebo pro přípravu právě pizzy, jejíž recept můžete vyzkoušet podle tohoto návodu.

Musaka II.

Mleté hovězí maso zapečené s lilkem a ochuceným bešamelem, pečené dozlatova.

Musaka podle Nadi Indruchové

Musaka je tradičním zapékaným pokrmem Balkánu a Blízkého Východu. Nejznámější variantou je musaka řecká, která se skládá z vrstev mletého masa, které je podušené s cibulí a česnekem, lilku, rajčat a bešamelové omáčky. Někdy se zapéká taky s plátky brambor. Varianty pokrmu se v různých oblastech liší.

Opečený lilek – Melitzana sti

Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od pana Karla Vágnera na plátky lilků obalených v mouce a opečených na olivovém oleji, dochucených česnekem a solí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy