Řecko
Baklažány po aténsku
Chutná zeleninová příloha vhodná k jehněčímu masu nebo také k dušenému kuřeti.
Baklažány s jogurtovou omáčkou
Recept z Řecka na chutnou přílohu z orestovaných baklažánů.
Baklažány s paprikami a rajčaty
Recept z Řecka na opečené baklažány servírované spolu s paprikami a rajčaty, přelité jogurtem.
Bramborové opečenky na řecký způsob
Recept z Řecka na bramborovou přílohu. Uvařené brambory nastrouhané, smíchané s rajčaty a cibulí a opečené ve formě malých placek.
Gavros
Gavros jsou vlastně smažené grundle ochucené pouze solí a citrónem.
Gratinovaná zelenina po řecku se sýrem
Cuketa s cibulí a rajčaty posypaná kozím sýrem, v troubě zapečená.
Houby po řecku
Za studena servírované podušené houby se zeleninou.
Hovězí plátky po řecku
Plátky masa podušené s cibulí, česnekem, rajčatovým protlakem, lilkem a vínem.
Chobotnice na červeném víně II.
V originále se tento recept jmenuje “Krasáto ochtapódi”. Tato variant je z pořadu “VIP Prostřenp” od pana Vágnera.
Jehněčí kebab
Recept z Řecka na grilované kostky jehněčí kýty napíchané na jehle spolu s paprikou a rajčaty.
Juvarlakia
Masovo – rýžové kuličky v citrónové šťávě.
Kebab po řecku
Recept z Řecka na grilované kousky jehněčího masa servírované napíchané na špejle.
Kuře na rozinkách
Šťavnaté kuřecí maso servírované s pikantní, lehce nasládlou omáčkou.
Kuře po řecku
Ochucené kuře potřené bylinkovým olejem, upečené spolu se zeleninou, plátky citronu, olivami a feferonkami.
Kuřecí pilaf
Uvařené kuřecí maso, orestované s cibulí a podušené se spařenou rýží, rajčaty a ořechovými jádry.
Lilkový salát – Melitzano salata
Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od pana Karla Vágnera na pečený lilek rozmixovaný spolu s dalšími ingrediencemi, podávaný vychlazený s pečivem.
Mediterranean pizza
Feta sýr je ideální pro přípravu omelet, jako náplň do slaných koláčů a pirohů, salátů, nebo pro přípravu právě pizzy, jejíž recept můžete vyzkoušet podle tohoto návodu.
Musaka II.
Mleté hovězí maso zapečené s lilkem a ochuceným bešamelem, pečené dozlatova.
Musaka podle Nadi Indruchové
Musaka je tradičním zapékaným pokrmem Balkánu a Blízkého Východu. Nejznámější variantou je musaka řecká, která se skládá z vrstev mletého masa, které je podušené s cibulí a česnekem, lilku, rajčat a bešamelové omáčky. Někdy se zapéká taky s plátky brambor. Varianty pokrmu se v různých oblastech liší.
Opečený lilek – Melitzana sti
Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od pana Karla Vágnera na plátky lilků obalených v mouce a opečených na olivovém oleji, dochucených česnekem a solí.
- 1
- 2
- 3
- 4
- Následující
reklama