hlavní jídlo
Gratinovaná zelenina po řecku se sýrem
Cuketa s cibulí a rajčaty posypaná kozím sýrem, v troubě zapečená.
Hovězí plátky po řecku
Plátky masa podušené s cibulí, česnekem, rajčatovým protlakem, lilkem a vínem.
Chobotnice na červeném víně II.
V originále se tento recept jmenuje “Krasáto ochtapódi”. Tato variant je z pořadu “VIP Prostřenp” od pana Vágnera.
Jehněčí kebab
Recept z Řecka na grilované kostky jehněčí kýty napíchané na jehle spolu s paprikou a rajčaty.
Juvarlakia
Masovo – rýžové kuličky v citrónové šťávě.
Kebab po řecku
Recept z Řecka na grilované kousky jehněčího masa servírované napíchané na špejle.
Kuře na rozinkách
Šťavnaté kuřecí maso servírované s pikantní, lehce nasládlou omáčkou.
Kuře po řecku
Ochucené kuře potřené bylinkovým olejem, upečené spolu se zeleninou, plátky citronu, olivami a feferonkami.
Kuřecí pilaf
Uvařené kuřecí maso, orestované s cibulí a podušené se spařenou rýží, rajčaty a ořechovými jádry.
Mediterranean pizza
Feta sýr je ideální pro přípravu omelet, jako náplň do slaných koláčů a pirohů, salátů, nebo pro přípravu právě pizzy, jejíž recept můžete vyzkoušet podle tohoto návodu.
Musaka II.
Mleté hovězí maso zapečené s lilkem a ochuceným bešamelem, pečené dozlatova.
Musaka podle Nadi Indruchové
Musaka je tradičním zapékaným pokrmem Balkánu a Blízkého Východu. Nejznámější variantou je musaka řecká, která se skládá z vrstev mletého masa, které je podušené s cibulí a česnekem, lilku, rajčat a bešamelové omáčky. Někdy se zapéká taky s plátky brambor. Varianty pokrmu se v různých oblastech liší.
Pastitsio
Řecký pokrm z mletého masa, těstovin nebo brambor, koření a zeleniny.
Plněné vinné listy
Vinné listy plněné orestovanou masovou směsí ze skopového masa, upečené v troubě.
Ryba po řecku
Kousky vykostěných ryb podušené se zeleninou.
Řecká musaka
Mleté hovězí (jehněčí nebo skopové) maso zapečené spolu s baklažány a další zeleninou.
Řecké souvlaki s pitou a tzatziki
S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tímto receptem se vydáváme do tepla k moři – navštívíme Řecko.
Řecký guláš
Guláš z vepřového plece nebo ramínka, cibule a celeru, zdobený nastrouhaným sýrem a vajíčky.
Řecký guláš II.
Další varianta řeckého guláše, tentokrát z hovězí kližky a čerstvých fazolek.
Skopové ragú po řecku
Kostky ze skopového masa podušené na cibulovém základu v rajčatovém protlaku a víně.
- 1
- 2
- Následující
reklama