REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryba po řecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky vykostěných ryb podušené se zeleninou.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
800 gočistěných ryb
400 gsalátových okurek
400 grajčat
3 lžícecitronové šťávy
3 lžíceoleje
3 lžícejemně nakrájené petrželky
2 sklenkybílého vína
3 kspaprik
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Rybu nakrájíme na porce, osolíme a pokapeme citronovou šťávou
2. Na polovině dávky oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme porce ryby, podlijeme vínem, posypeme jemně nasekanou petrželkou a dusíme pod pokličkou 10-15 minut
3. Očistěné papriky nakrájíme na nudličky, podusíme na oleji, po 10 minutách přidáme oloupané, na kousky nakrájené okurky a po dalších 5 minutách spařená, oloupaná, na půlky rozkrájená rajčata, osolíme, opepříme, krátce podusíme a nalijeme na porce ryby
4. Potom vše dusíme pod pokličkou ještě 5 minut a hned podáváme.

Doporučení:

Příloha: Vařené brambory nebo bílý chleba.

Poznámka:

K přípravě tohoto pokrmu můžeme použít rybí filé, kapra, lína apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy