REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné vinné listy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vinné listy plněné orestovanou masovou směsí ze skopového masa, upečené v troubě.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
250 gmletého skopového masa
120 grýže
40 ksvinných listů
2 kscibule
1 lžícerajčatového protlaku
olivový olej
šťáva z půlky citrónu
vývar
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Opláchnuté vinné listy vložíme na 1 minutu do vařící vody, necháme odkapat a osušíme
2. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme maso, rýži, nasekanou petrželku, mletý pepř, sůl a vše orestujeme
3. Směs zalijeme 2 dcl vývaru, přidáme citronovou šťávu a dusíme 15-20 minut
4. Větší část vinných listů naplníme nádivkou, pevně stočíme v závitky dlouhé asi 6 cm
5. Zbývající listy dáme do vymaštěného hrnce, na ně urovnáme závitky, zalijeme rajčatovým protlakem rozmíchaným se šálkem vody a se 2 lžícemi oleje
6. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

Doporučení:

Příloha: Vařená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy