REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řecká musaka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté hovězí (jehněčí nebo skopové) maso zapečené spolu s baklažány a další zeleninou.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 gmletého hovězího masa (jehněčího nebo skopového)
500 grajčat
40 gmásla
10 ksmalých cibulek
4 ksbaklažánů
1 ksbobkového listu
1 ksvejce
1,5 dlsmetany (mléka)
1 dlvývaru
olivový olej
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Neoloupané baklažány nakrájíme na plátky, osolíme a necháme půl hodiny stát (tím je zbavíme hořkosti)
2. Potom je opláchneme, dobře osušíme a opečeme je po obou stranách na rozpáleném oleji
3. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli
4. Rajčata nakrájíme, podusíme a prolisujeme
5. Do vymaštěné zapékací mísy urovnáme ve vrstvách baklažány, mleté maso a cibuli, každou vrstvu osolíme, opepříme a poklademe bobkovým listem
6. Musaku zalijeme vývarem smíchaným s prolisovanými rajčaty a pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut
7. Potom musaku zalijeme smetanou (mlékem) rozšlehanou s vejcem a dopečeme v mírně vyhřáté troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy