Gobetti rigati neboli kolena velká od Adriany se velikostí, tvarem, ale zejména vroubkováním po celém obvodu ideálně hodí jako příloha do omáček. Skvělé jsou pak také jako součástí různých směsí a to ať už s masem, nebo těch bezmasých. Inspirujte se tímto receptem z řecké kuchyně, určitě se stane vaším oblíbeným!
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
400 g | Adriana Gobetti rigati |
400 g | sýru halloumi nakrájeného na špalíčky |
200 g | uvařené cizrny |
150 g | plátků černých oliv |
100 ml | extra panenského olivového oleje |
50 ml | slunečnicového oleje |
1 ks | lilek nakrájený na malé kostičky |
1 ks | stroužek česneku |
1/2 ks | citrónu |
1/2 lžičky | sušeného oregana |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Rozehřejte pánev, přidejte část slunečnicového oleje, sýr halloumi a opečte. Opečený sýr ochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou, mátou a nechte marinovat.
- Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte.
- Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, neoloupaný lilek, lehce rozmáčknutý česnek a orestujte při mírné teplotě doměkka. Ochuťte solí, pepřem a oreganem.
- Přidejte cizrnu, olivy, uvařené těstoviny a dobře promíchejte.
- Naservírujte na talíř, přidejte sýr halloumi a přelijte zbylou citronovo-mátovou marinádou.
Více o těstovinách Gobetti rigati od Adriany najdete zde: GOBETTI RIGATI