REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gratinovaná zelenina po řecku se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cuketa s cibulí a rajčaty posypaná kozím sýrem, v troubě zapečená.


Ingredience:
500 grajčat
200 gkozího sýra ve slaném nálevu
5 lžicolivového oleje
3 lžičkyprovensálského koření
1 ksvelké cukety
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na širší proužky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata křížem nakrojíme, spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na větší kostky
2. Cuketu asi 15 minut osmažíme ve 2 lžících rozehřátého olivového oleje, osolíme a naskládáme do nevymaštěné zapékací mísy
3. Cibuli spolu s provensálským kořením necháme zesklovatět ve 2 lžících rozehřátého olivového oleje, přidáme na kostky nakrájená rajčata, krátce povaříme, podle chuti osolíme, opepříme a vše přidáme k cuketě
4. Sýr nakrájený na tenké plátky rozložíme po povrchu nákypu, pokapeme zbytkem oleje, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a asi 20 minut zapečeme.

Doporučení:

Podáváme s bagetou nebo tmavým celozrnným pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy