REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kebab po řecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Řecka na grilované kousky jehněčího masa servírované napíchané na špejle.


Ingredience:
800 gjehněčího masa
2 lžíceolivového oleje
50 mlsherry
4 ksvelké cibule
svazek čerstvého oregana
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Jehněčí maso pečlivě očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně velké kostky o velikosti sousta
2. Oloupané cibule nakrájíme na drobné kostičky a oregano nasekáme na drobno
3. Maso i cibuli vložíme do větší mísy, zalijeme olivovým olejem a sherry, přidáme nasekané oregano, osolíme a opepříme 4. Vše důkladně promícháme a necháme v chladničce odležet alespoň 3 hodiny, nejlépe však do druhého dne
5. Odleželé kousky jehněčího napichujeme na špejle (předem namočené do studené vody) nebo kovové jehly a opékáme na rozpáleném grilu asi 15 minut, během grilování špízy pravidelně otáčíme.

Doporučení:

Podáváme s tzatziki, zeleninovým salátem a rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy