Šťavnaté kuřecí maso servírované s pikantní, lehce nasládlou omáčkou.
Ingredience:
Rozpis na 4-6 porcí: | |
6 ks | kuřecích stehenních řízků podélně přepůlených |
5 ks | bobkových listů |
2 ks | svitky celé skořice |
1 ks | cibule nasekané najemno |
250 ml | hustého řeckého jogurtu |
2-3 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | červené kari pasty |
85 g | rozinek sultánek |
20 g | čerstvých koriandrových lístků, nasekaných |
sůl |
Postup:
1. V širším hrnci se silným dnem rozpálíme olivový olej a zhruba 8 až 10 minut na něm z obou stran opékáme osolené kuřecí řízky, aby lehce zezlátly
2. Maso vytáhneme a na výpeku po mase osmahneme nasekanou cibuli, přidáme bobkové listy a skořici a vše restujeme zhruba 5 minut, pak zmírníme plamen a do hrnce vrátíme maso
3. Jogurt smícháme s lístky koriandru, kari pastou a sultánkami a touto směsí zalijeme kuře v hrnci, mírně promícháme, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C na 30 minut zapéci.
Takto připravené kuře servírujeme s pita chlebem nebo bagetou.