REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na rozinkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šťavnaté kuřecí maso servírované s pikantní, lehce nasládlou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4-6 porcí:
6 kskuřecích stehenních řízků podélně přepůlených
5 ksbobkových listů
2 kssvitky celé skořice
1 kscibule nasekané najemno
250 mlhustého řeckého jogurtu
2-3 lžíceolivového oleje
2 lžícečervené kari pasty
85 grozinek sultánek
20 gčerstvých koriandrových lístků, nasekaných
sůl

Postup:

1. V širším hrnci se silným dnem rozpálíme olivový olej a zhruba 8 až 10 minut na něm z obou stran opékáme osolené kuřecí řízky, aby lehce zezlátly
2. Maso vytáhneme a na výpeku po mase osmahneme nasekanou cibuli, přidáme bobkové listy a skořici a vše restujeme zhruba 5 minut, pak zmírníme plamen a do hrnce vrátíme maso
3. Jogurt smícháme s lístky koriandru, kari pastou a sultánkami a touto směsí zalijeme kuře v hrnci, mírně promícháme, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C na 30 minut zapéci.

Doporučení:

Takto připravené kuře servírujeme s pita chlebem nebo bagetou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy