REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na rozinkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šťavnaté kuřecí maso servírované s pikantní, lehce nasládlou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4-6 porcí:
6 kskuřecích stehenních řízků podélně přepůlených
5 ksbobkových listů
2 kssvitky celé skořice
1 kscibule nasekané najemno
250 mlhustého řeckého jogurtu
2-3 lžíceolivového oleje
2 lžícečervené kari pasty
85 grozinek sultánek
20 gčerstvých koriandrových lístků, nasekaných
sůl

Postup:

1. V širším hrnci se silným dnem rozpálíme olivový olej a zhruba 8 až 10 minut na něm z obou stran opékáme osolené kuřecí řízky, aby lehce zezlátly
2. Maso vytáhneme a na výpeku po mase osmahneme nasekanou cibuli, přidáme bobkové listy a skořici a vše restujeme zhruba 5 minut, pak zmírníme plamen a do hrnce vrátíme maso
3. Jogurt smícháme s lístky koriandru, kari pastou a sultánkami a touto směsí zalijeme kuře v hrnci, mírně promícháme, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C na 30 minut zapéci.

Doporučení:

Takto připravené kuře servírujeme s pita chlebem nebo bagetou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy