REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po řecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené kuře potřené bylinkovým olejem, upečené spolu se zeleninou, plátky citronu, olivami a feferonkami.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
1 ksbobkového listu
1 kscitronu
1 ksstroužku česneku
2 ksfeferonek
4 ksmalých cuket
250 mldrůbežího vývaru
100 mlbílého vína
250 gcibulek
100 gčerných vypeckovaných oliv
3 snítkyčerstvého rozmarýnu
1 svazečekzelené petrželky
2 lžíceoleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Citron pečlivě omyjeme kartáčkem v horké vodě, z poloviny vymačkáme šťávu, zbytek nakrájíme na tenké plátky
2. Připravíme se bylinkový olej;, rozmarýn i petrželku nasekanou na drobno a oloupaný utřený stroužek česneku zalijeme olejem, zakapeme citronovou šťávou a promícháme
3. Omyté cukety po délce rozčtvrtíme a pak nakrájíme na kousky, větší cibulky rozpůlíme a očištěné feferonky nakrájíme na menší kousky
4. Kuře omyjeme, osušíme, zevnitř i vně osolíme, opepříme, potřeme bylinkovým olejem, upravíme na pekáčku tak, že křídla zaklesneme dozadu, zachytíme je tenkým provázkem, který na hřbetě překřížíme a nakonec uvážeme stehýnka k biskupu
5. Vložíme do předehřáté trouby na 190 °C, pečeme asi 20 minut, nejdříve břišní stranou dolů, pak přidáme nakrájenou zeleninu, plátky citronu, feferonky, bobkový list, olivy, vrátíme zpět do trouby a pečeme za občasného přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání horkou vodou, asi 15 minut před dohotovením kuře obrátíme, zalijeme bílým vínem s drůbežím vývarem a dopečeme dozlatova
6. Kuře naporcujeme, upravíme na talíře, obložíme měkkou zeleninou, přelijeme šťávou a podáváme a opékanými brambůrky nebo rozpečenými toasty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy