REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po řecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené kuře potřené bylinkovým olejem, upečené spolu se zeleninou, plátky citronu, olivami a feferonkami.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
1 ksbobkového listu
1 kscitronu
1 ksstroužku česneku
2 ksfeferonek
4 ksmalých cuket
250 mldrůbežího vývaru
100 mlbílého vína
250 gcibulek
100 gčerných vypeckovaných oliv
3 snítkyčerstvého rozmarýnu
1 svazečekzelené petrželky
2 lžíceoleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Citron pečlivě omyjeme kartáčkem v horké vodě, z poloviny vymačkáme šťávu, zbytek nakrájíme na tenké plátky
2. Připravíme se bylinkový olej;, rozmarýn i petrželku nasekanou na drobno a oloupaný utřený stroužek česneku zalijeme olejem, zakapeme citronovou šťávou a promícháme
3. Omyté cukety po délce rozčtvrtíme a pak nakrájíme na kousky, větší cibulky rozpůlíme a očištěné feferonky nakrájíme na menší kousky
4. Kuře omyjeme, osušíme, zevnitř i vně osolíme, opepříme, potřeme bylinkovým olejem, upravíme na pekáčku tak, že křídla zaklesneme dozadu, zachytíme je tenkým provázkem, který na hřbetě překřížíme a nakonec uvážeme stehýnka k biskupu
5. Vložíme do předehřáté trouby na 190 °C, pečeme asi 20 minut, nejdříve břišní stranou dolů, pak přidáme nakrájenou zeleninu, plátky citronu, feferonky, bobkový list, olivy, vrátíme zpět do trouby a pečeme za občasného přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání horkou vodou, asi 15 minut před dohotovením kuře obrátíme, zalijeme bílým vínem s drůbežím vývarem a dopečeme dozlatova
6. Kuře naporcujeme, upravíme na talíře, obložíme měkkou zeleninou, přelijeme šťávou a podáváme a opékanými brambůrky nebo rozpečenými toasty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy