REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí pilaf

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené kuřecí maso, orestované s cibulí a podušené se spařenou rýží, rajčaty a ořechovými jádry.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
250 gvařeného kuřecího masa
250 grýže
60 gořechových jader
60 gmásla
4 dlkuřecího vývaru
1 kscibule
2 ksvelkých rajčat
mletý pepř
tymián
sůl

Postup:

1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, cibuli na drobné kostičky, dáme na rozehřáté máslo a orestujeme
2. Směs osolíme, okořeníme, přidáme přebranou, propláchnutou a spařenou rýži a za stálého míchání vše osmahneme
3. Zalijeme vývarem, přidáme spařená, oloupaná a drobně nakrájená rajčata, ořechová jádra a dusíme pod pokličkou doměkka
4. Potom pilaf promícháme a nakypříme dvouzubou vidlicí a podáváme.

Doporučení:

Příloha: Ovocný kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy