Uvařené kuřecí maso, orestované s cibulí a podušené se spařenou rýží, rajčaty a ořechovými jádry.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
250 g | vařeného kuřecího masa |
250 g | rýže |
60 g | ořechových jader |
60 g | másla |
4 dl | kuřecího vývaru |
1 ks | cibule |
2 ks | velkých rajčat |
mletý pepř | |
tymián | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, cibuli na drobné kostičky, dáme na rozehřáté máslo a orestujeme
2. Směs osolíme, okořeníme, přidáme přebranou, propláchnutou a spařenou rýži a za stálého míchání vše osmahneme
3. Zalijeme vývarem, přidáme spařená, oloupaná a drobně nakrájená rajčata, ořechová jádra a dusíme pod pokličkou doměkka
4. Potom pilaf promícháme a nakypříme dvouzubou vidlicí a podáváme.
Příloha: Ovocný kompot.