REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chobotnice na červeném víně II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V originále se tento recept jmenuje “Krasáto ochtapódi”. Tato variant je z pořadu “VIP Prostřenp” od pana Vágnera.


Ingredience:
3 kgchobotnice v celku
700 mlsladšího červeného vína
200 mlolivového oleje
sůl na dochucení

Postup:

1. Omytou chobotnici nakrájíme na větší kusy a vložíme ji do přiměřeně velkého hrnce, zalijeme olivovým olejem a červeným vínem tak, aby byla chobotnice úplně ponořená
2. Zaklopené dusíme 30 minut, odkryté vaříme na mírném zdroji tepla, až se víno vyvaří a vznikne hustá omáčka, což tvá nejméně 120 minut, ale spíše i déle
3. Solíme až na talířích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy