REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí plátky po řecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky masa podušené s cibulí, česnekem, rajčatovým protlakem, lilkem a vínem.


Ingredience:
600 ghovězího masa (ořech)
100 mlčerveného vína
5 lžicrajčatového protlaku
3 lžíceolivového oleje
3 ksvětší cibule
1 ksmenšího lilku
1 kshlavičky česneku
oregano
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Odblaněné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji (na povrchu by měly mít kůrčičku, ale uvnitř by měly být ještě téměř syrové)
2. Do oleje přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, oloupané, nasekané stroužky česneku, krátce osmahneme, aby se česnek nepřipálil
3. Pak přidáme rajčatový protlak, zalijeme červeným vínem a krátce vše povaříme
4. Do připraveného základu vložíme maso, na hrubo nakrájený lilek, přidáme oregano, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo bílým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy