Řecká kuchyně je velmi pestrá a pracuje hlavně s čerstvými surovinami. Mezi typická jídla patří musaka, gyros, tzatziki nebo oblíbené souvlaki. Souvlaki jsou malé kousky masa, většinou vepřového nebo kuřecího, které se nejčastěji podávají opečené jako špíz.
Ingredience:
Počet porcí: 4 | |
500 g | kuřecích prsou od Drůbežářského závodu Klatovy |
4 lžíce | citronové šťávy |
2 lžíce | červeného vinného octu |
2 lžičky | oregana |
1 lžička | tymiánu |
2 ks | stroužky česneku |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Nejdříve si připravte marinádu. Smíchejte v míse bylinky, citronovou šťávu a červený vinný ocet. Přidejte rozdrcené stroužky česneku a osolte a opepřete.
- Maso nakrájejte na plátky a pak ještě na menší kousky. Poté vložte do mísy s marinádou a nechte minimálně 6 hodin odležet v lednici.
- Marinované maso napíchejte na špejle a připravte špízy na gril.
- Na grilu pravidelně otáčejte. Hotové špízy podávejte s tzatziki nebo se salátem.
Recept k článku: Středomořské speciality na gril i v pohodlí domova
Poznámka:Zdroj: www.dzklatovy.cz