Za studena servírované podušené houby se zeleninou.
Ingredience:
400 g | hub |
200 g | rajčat |
2 ks | mrkve |
2 ks | snítky petrželky |
1 ks | cibule |
1 ks | bobkového listu |
1 ks | stroužek česneku |
4 lžíce | oleje |
1dl | bílého vína |
špetka tymiánu | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou, nadrobno nakrájenou mrkev a cibuli podusíme na 2 lžících rozehřátého oleje, zalijeme vínem, osolíme, přidáme bobkový list, špetku tymiánu, pepř a rozetřený česnek
2. Dále přidáme očištěné, na menší kousky nakrájené houby, spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, zamícháme a vše dusíme asi čtvrt hodiny, až houby změknou
3. Směs vychladíme, vyndáme koření, vmícháme zbývající olej, posypeme nadrobno nasekanou petrželku a podáváme.