REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

předkrmy

Gavros

Gavros jsou vlastně smažené grundle ochucené pouze solí a citrónem.

Opečený lilek – Melitzana sti

Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od pana Karla Vágnera na plátky lilků obalených v mouce a opečených na olivovém oleji, dochucených česnekem a solí.

Rajčata plněná rýží, zapečená

V rajčatových pohárech zapečená směs rýže, dužiny rajčat, bylinek a dalších ingrediencí, vhodný teplý předkrm servírovaný například s opečenými bagetami. Na osobu podáváme 1-2 ks zapečených rajčat.

Spanakopita

Řecké slané šátečky vhodné jako předkrm nebo pochoutka k vínu.

Šátečky s tuňákem

Šátečky z listového těsta plněné směsí z tuňáku, pórku, strouhanky, citronové šťávy a petrželky, upečené dozlatova.

Tzatziki II.

Řecký salát nebo studený předkrm, jogurtový dresink se strouhanou okurkou, proslavený po celém světě.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy