předkrmy
Gavros
Gavros jsou vlastně smažené grundle ochucené pouze solí a citrónem.
Opečený lilek – Melitzana sti
Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od pana Karla Vágnera na plátky lilků obalených v mouce a opečených na olivovém oleji, dochucených česnekem a solí.
Rajčata plněná rýží, zapečená
V rajčatových pohárech zapečená směs rýže, dužiny rajčat, bylinek a dalších ingrediencí, vhodný teplý předkrm servírovaný například s opečenými bagetami. Na osobu podáváme 1-2 ks zapečených rajčat.
Spanakopita
Řecké slané šátečky vhodné jako předkrm nebo pochoutka k vínu.
Šátečky s tuňákem
Šátečky z listového těsta plněné směsí z tuňáku, pórku, strouhanky, citronové šťávy a petrželky, upečené dozlatova.
Tzatziki II.
Řecký salát nebo studený předkrm, jogurtový dresink se strouhanou okurkou, proslavený po celém světě.
reklama