REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opečený lilek – Melitzana sti

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od pana Karla Vágnera na plátky lilků obalených v mouce a opečených na olivovém oleji, dochucených česnekem a solí.


Ingredience:
1 ksvětší lilek
3 ksstroužky česneku
hladká mouka
olivový olej
voda
sůl

Postup:

1. Lilek nakrájený na kolečka silná cca 0,5 cm namočíme na 10-15 minut do solené vody, zbavíme ho tak hořkosti
2. Okapané, osušené kolečka obalíme hladké mouce a smažíme na rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova
3. Opečené lilky potřeme prolisovaným česnekem a osolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy