REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šátečky s tuňákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šátečky z listového těsta plněné směsí z tuňáku, pórku, strouhanky, citronové šťávy a petrželky, upečené dozlatova.


Ingredience:
500 glistového těsta
250 gtuňáka v oleji
140 gpórku
50 gstrouhanky
25 gmásla
1 ksvejce
1 kscitronu
hrst hladkolisté petrželky
mouka na poprášení
sůl s 12 bylinkami

Postup:

1. Těsto rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše, vykrájíme z něj kolečka o průměru 18 cm a na 10 minut dáme do ledničky
2. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme očištěný, na tenká kolečka nakrájený pórek a zvolna opékáme pět až sedm minut
3. Do mísy vyklopíme tuňáka (bez oleje), smícháme s nadrobno nasekanou petrželkou, strouhankou, pórkem, citronovou šťávou i jemně nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu a podle chuti osolíme
4. Směs rozdělíme na kolečka z listového těsta, v půli přehneme, okraje těsta přitlačíme k sobě, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě při 200 °C dozlatova (30-35 minut).

Doporučení:

Podáváme s řeckým salátem se sýrem feta.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy