Šátečky z listového těsta plněné směsí z tuňáku, pórku, strouhanky, citronové šťávy a petrželky, upečené dozlatova.
Ingredience:
500 g | listového těsta |
250 g | tuňáka v oleji |
140 g | pórku |
50 g | strouhanky |
25 g | másla |
1 ks | vejce |
1 ks | citronu |
hrst hladkolisté petrželky | |
mouka na poprášení | |
sůl s 12 bylinkami |
Postup:
1. Těsto rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše, vykrájíme z něj kolečka o průměru 18 cm a na 10 minut dáme do ledničky
2. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme očištěný, na tenká kolečka nakrájený pórek a zvolna opékáme pět až sedm minut
3. Do mísy vyklopíme tuňáka (bez oleje), smícháme s nadrobno nasekanou petrželkou, strouhankou, pórkem, citronovou šťávou i jemně nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu a podle chuti osolíme
4. Směs rozdělíme na kolečka z listového těsta, v půli přehneme, okraje těsta přitlačíme k sobě, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě při 200 °C dozlatova (30-35 minut).
Podáváme s řeckým salátem se sýrem feta.