REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilkový salát – Melitzano salata

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od pana Karla Vágnera na pečený lilek rozmixovaný spolu s dalšími ingrediencemi, podávaný vychlazený s pečivem.


Ingredience:
1 ksvětšího lilku
3 ksstroužky česneku
3-4 lžíceolivového oleje
3-4 lžícemajonézy
sůl

Postup:

1. Podélně rozpůlený lilek dáme na vymaštěný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut
2. Dužinu opečeného lilku rozmixujeme na kaši společně s prolisovaným česnekem, majonézou a olivovým olejem
3. Osolíme, podáváme vychlazené s pečivem.

Doporučení:

V některých receptech se ještě do tohoto salátu přidává cibule, šťáva z citrónu nebo ocet, v některých se vynechává majonéza. Salátek lze také dochutit pepřem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy