Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od pana Karla Vágnera na pečený lilek rozmixovaný spolu s dalšími ingrediencemi, podávaný vychlazený s pečivem.
Ingredience:
1 ks | většího lilku |
3 ks | stroužky česneku |
3-4 lžíce | olivového oleje |
3-4 lžíce | majonézy |
sůl |
Postup:
1. Podélně rozpůlený lilek dáme na vymaštěný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut
2. Dužinu opečeného lilku rozmixujeme na kaši společně s prolisovaným česnekem, majonézou a olivovým olejem
3. Osolíme, podáváme vychlazené s pečivem.
V některých receptech se ještě do tohoto salátu přidává cibule, šťáva z citrónu nebo ocet, v některých se vynechává majonéza. Salátek lze také dochutit pepřem.