REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

slané pečivo


Škvarkové loupáčky

V domácích podmínkách upečené slané pečivo ochucené vepřovými škvarky.

Škvarkové pečivo slané

Toto přílohové pečivo skvěle chutná i samotné, jako chuťovka k pivu nebo vínu.

Škvarkové placky s mákem

Klasika našich babiček, která k podzimu neodmyslitelně patří. Nemusíte však hned porážet prase, v dnešní době jsou už čerstvé škvarky lehce k dostání u každého řezníka. Nezapomeňte každou placku posypat řádnou vrstvou máku. Tak chutnají totiž nejlépe.

Špaldovo-žitný chléb s batátou

Miluji vůni čerstvě upečeného chleba. Žitná mouka je základ každého dobrého bochníčku. Ráda ji kombinuji se špaldovou pro její oříškovou chuť. Brambora se do chlebového těsta přidává běžně, co takhle ale vyzkoušet něco trošku zajímavějšího? Batáty mají díky betakarotenu krásnou barvu a dodají chlebu kromě zdraví prospěšných látek i hezky zlatavý nádech.

Špenátový chléb

V troubě dozlatova upečený chléb připravený z kynutého těsta dochuceného umixovanými listy špenátu.

Trhací bylinkový chléb z trouby

Takto upečený bylinkový chléb je skvělou přílohou k různě upraveným pečeným nebo grilovaným masům, například k pečeným žebrům. Skvělý tip, jak ze starého chleba připravit čerstvou mňamku!

Uzly z pizza těsta

V troubě upečené pečivo z mouky, vody, kvasnic a olivového oleje, posypané mákem a solí, potřené česnekovým olejem nebo máslem.

Velikonoční houskové těsto

Tradiční velikonoční pečivo – kynuté těsto na housky vypracované do různých tvarů, upečené v troubě dozlatova.

Vesnický špaldový chléb

Hotový chléb, podle tohoto receptu od cukrářského mistra a pekaře Josefa Maršálka, má tmavě zlatou barvu a zvoní při poklepu na spodní část. Jedná se o skvělé pečivo, ideální jen tak, s máslem či na suché toustování.

Zelné chlebové bulky

Bulky se zelím a kousky uzeného masa jsou skvělé jen tak, k pivu či vínu, ale stejně tak je můžeme podávat jako přílohové pečivo, ale pozor, přeci jenom mají svoji specifickou chuť a tak se nehodí ke všemu jako klasické slané pečivo.

Žitný chléb

V domácích podmínkách upečený chutný žitný chleba.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy