REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Škvarkové pečivo slané

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Toto přílohové pečivo skvěle chutná i samotné, jako chuťovka k pivu nebo vínu.


Ingredience:
500 ghladké mouky
250 gmletých domácích škvarků
2 lžícesádla
2 ksvejce
1 sáčekprášek do pečiva
mléko
mák
sůl
semínka na posypání

Postup:

1. Mouku nasypeme do mísy, přidáme mleté škvarky, sádlo, vejce, prášek do pečiva sůl, trochu mléka a vše důkladně promícháme a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v lednici asi 1 hodinu odležet
2. Formičky na pečivo vymažeme lehce sádlem, vtlačíme těsto, posypeme mákem, semínky (sezam, slunečnice)
3. Formičky rozložíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200 °C 10-15 minut
4. Pečivo vyloupneme z formiček a podáváme teplé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy