Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

rohlíky, ostatní pečivo

Banketky

Malé kulaté pečivo vhodné jako příloha k předkrmům.

Banketní pečivo

V domácích podmínkách připravené drobné pečivo vhodné ke studeným mísám, polévkám a salátům.

Bramborové bulky

Bulky upečené podle tohoto receptu chutnají jen tak, nebo s nějakou dobrou pomazánkou, ovšem hodí se i jako příloha k polévkám, pečenému masu a pod.

Bramborové dalamánky

Dalamánky upečené podle receptu reportéra TV Nova Ládi Hrušky.

Bulky hambáčové

Dokonalé kynuté hamburgerové bulky z více druhů mouky. Připravené v domácí pekárně. Můžete si je zamrazit i do zásoby.

Bulky s medvědím česnekem

Domácí kynuté pečivo z žitné mouky a medvědího česneku. Bulky posypané sezamem, slinečnicovými semínky a solí.

Bulky z pšenično-žitné mouky

Domácí kynuté bulky ze dvou druhů mouky, másla a sádla, které jsou ochucené drceným kmínem. Dobře se hodí nejen k marmeládě, ale i pomazánkám.

Burger bulky

Domácí pečivo na hamburgery. Mírně nasládlé bulky, které rozkrojíme a podáváme je obložené burgry, sýrem, okurkou, salátem, rajčátkem …

Burger bulky – housky na hamburgery

V domácích podmínkách upečené úžasné housky na hamburgery. Jsou skvělé jen tak, čerstvé, nebo přepůlené, například opečené na grilu, obložené burgery různého typu, zeleninou a různými omáčkami.

Celozrnné bagely

Ideální slané pečivo vhodné na snídani, brunch nebo lehký oběd či večeři. Základ bagelů tvoří kynuté těsto, které se nejprve vaří a až potom v troubě peče právě ve tvaru typických bagelů tradičně ručně tvarovaných do podoby hladkého prstence, který se vejde do dlaně.

Celozrnné semínkové bulky

Domácí pečivo upečené z vykynutého těsta připraveného z pšeničné celozrnné a chlebové mouky a dalších surovin, zdobené hrubozrnnou solí a semínky dle vlastního výběru.

Dalamánky plněné uzeným masem a vejci

Dalamánky z kynutého těsta plněné náplní z uzeného masa, vajec a jarní cibulky, upečené dozlatova.

Domácí bageta

Hrnkový recept na domácí francouzské bagety upečené v troubě, připravené z hladké mouky, vody, olivového oleje, soli, cukru a droždí.

Domácí bagety od mistra Josefa Maršálka

Návod na upečení domácích bagetek podle cukrářského a pekařského mistra Josefa Maršálka. Jsou skvělé se slaným máslem či olivovým olejem.

Domácí dalamánky

Výborný recept na využití tvrdého chleba, budete mile překvapeni! Dalamánky podle tohoto receptu jsou velmi chutné a křupavé. Z uvedené dávky vyrobíte 8-10 dalamánků podle velikosti.

Domácí dalamánky II.

Kdo by odolal voňavému domácí pečivu? Se sušeným droždím a několika dalšími surovinami máte těsto hotové za pár minut.

Domácí dalamánky ze starého chleba

Křupavé, voňavé dalamánky upečené v troubě pěkně dozlatova připravené z krajíců starého chleba, hladké mouky, droždí, vody, cukru, soli…

Domácí housky

Pletené slané housky upečené dozlatova, posypané solí a kmínem nebo mákem či sezamem.

Domácí housky II.

Domácí bílé pečivo z polohrubé mouky, másla, droždí, mléka a žloutku.

Domácí housky III.

Upletené housky z kynutého těsta posypané solí, kmínem nebo dýňovými semínky, v troubě upečené dozlatova.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.