REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

rohlíky, ostatní pečivo

Banketky

Malé kulaté pečivo vhodné jako příloha k předkrmům.

Banketní pečivo

V domácích podmínkách připravené drobné pečivo vhodné ke studeným mísám, polévkám a salátům.

Bramborové bulky

Bulky upečené podle tohoto receptu chutnají jen tak, nebo s nějakou dobrou pomazánkou, ovšem hodí se i jako příloha k polévkám, pečenému masu a pod.

Bramborové dalamánky

Dalamánky upečené podle receptu reportéra TV Nova Ládi Hrušky.

Bulky hambáčové

Dokonalé kynuté hamburgerové bulky z více druhů mouky. Připravené v domácí pekárně. Můžete si je zamrazit i do zásoby.

Bulky s medvědím česnekem

Domácí kynuté pečivo z žitné mouky a medvědího česneku. Bulky posypané sezamem, slinečnicovými semínky a solí.

Bulky z pšenično-žitné mouky

Domácí kynuté bulky ze dvou druhů mouky, másla a sádla, které jsou ochucené drceným kmínem. Dobře se hodí nejen k marmeládě, ale i pomazánkám.

Burger bulky

Domácí pečivo na hamburgery. Mírně nasládlé bulky, které rozkrojíme a podáváme je obložené burgry, sýrem, okurkou, salátem, rajčátkem …

Burger bulky – housky na hamburgery

V domácích podmínkách upečené úžasné housky na hamburgery. Jsou skvělé jen tak, čerstvé, nebo přepůlené, například opečené na grilu, obložené burgery různého typu, zeleninou a různými omáčkami.

Celozrnné bagely

Ideální slané pečivo vhodné na snídani, brunch nebo lehký oběd či večeři. Základ bagelů tvoří kynuté těsto, které se nejprve vaří a až potom v troubě peče právě ve tvaru typických bagelů tradičně ručně tvarovaných do podoby hladkého prstence, který se vejde do dlaně.

Celozrnné semínkové bulky

Domácí pečivo upečené z vykynutého těsta připraveného z pšeničné celozrnné a chlebové mouky a dalších surovin, zdobené hrubozrnnou solí a semínky dle vlastního výběru.

Dalamánky plněné uzeným masem a vejci

Dalamánky z kynutého těsta plněné náplní z uzeného masa, vajec a jarní cibulky, upečené dozlatova.

Domácí bageta

Hrnkový recept na domácí francouzské bagety upečené v troubě, připravené z hladké mouky, vody, olivového oleje, soli, cukru a droždí.

Domácí bagety od mistra Josefa Maršálka

Návod na upečení domácích bagetek podle cukrářského a pekařského mistra Josefa Maršálka. Jsou skvělé se slaným máslem či olivovým olejem.

Domácí dalamánky

Výborný recept na využití tvrdého chleba, budete mile překvapeni! Dalamánky podle tohoto receptu jsou velmi chutné a křupavé. Z uvedené dávky vyrobíte 8-10 dalamánků podle velikosti.

Domácí dalamánky II.

Kdo by odolal voňavému domácí pečivu? Se sušeným droždím a několika dalšími surovinami máte těsto hotové za pár minut.

Domácí dalamánky ze starého chleba

Křupavé, voňavé dalamánky upečené v troubě pěkně dozlatova připravené z krajíců starého chleba, hladké mouky, droždí, vody, cukru, soli…

Domácí housky

Pletené slané housky upečené dozlatova, posypané solí a kmínem nebo mákem či sezamem.

Domácí housky II.

Domácí bílé pečivo z polohrubé mouky, másla, droždí, mléka a žloutku.

Domácí housky III.

Upletené housky z kynutého těsta posypané solí, kmínem nebo dýňovými semínky, v troubě upečené dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy