REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celozrnné semínkové bulky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí pečivo upečené z vykynutého těsta připraveného z pšeničné celozrnné a chlebové mouky a dalších surovin, zdobené hrubozrnnou solí a semínky dle vlastního výběru.


Ingredience:
Na 16 ks:
200 gpšeničné celozrnné mouky
150 gpšeničné chlebové mouky
150 gžitné celozrnné mouky
25 gdroždí
300 mlmléka
5 lžicoleje
1 lžícesměsi semínek (lněné, konopné, slunečnicové, sezamové...)
2 lžičkycelého kmínu
2 lžičkysoli
1 lžičkadrceného koriandru
1 lžičkadrceného anýzu
1 lžičkacukru
Na potření:
1 ksvejce
semínka dle chuti
hruboznná sůl

Postup:
  1. Těsto můžeme zadělat klasickým způsobem nebo v domácí pekárně
  2. Necháme ho vykynout, po vykynutí propracujeme a rozdělíme na 2 poloviny, z každé poloviny nakrajeme 8 kousků, které vytvarujeme do tvaru bulek
  3. Na plech s pečícím papírem (raději dva) pak klademe s rozestupy, aby se nám nespojily
  4. Pomašlujeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a semínky a necháme ještě 20 minut kynou, kdo chce, může udělat zářezy
  5. Pečeme v troubě na 230 °C tak 5 minut, poté teplotu snížíme na 200 °C a ještě dopékáme cca 10 minut.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy