REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové dalamánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dalamánky upečené podle receptu reportéra TV Nova Ládi Hrušky.


Ingredience:
5 ksdopředu uvařených brambor
4,5 hrnkuhladké mouky
3/4 hrnkuvlažné vody
1 sáčeksušeného droždí
1 sáčekslunečnicových semínek
1 lžičkasoli
mouka na pomoučení pracovní plochy
voda na pomašlování
papír na pečení

Postup:

1. Všechny ingredience promícháme, vypracujeme vláčné těsto které necháme vykynout
2. Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše vytvarujeme bochánky o velikosti dlaně, vyskládáme je na plech vyložený papírem na pečení
3. Mokrým nožem připravené bochánky na dvou místech nařízneme
4. Nakonec dalamánky potřeme vodou, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme 15-20 minut, až pěkně zezlátnou.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy