Dalamánky upečené podle receptu reportéra TV Nova Ládi Hrušky.
Ingredience:
5 ks | dopředu uvařených brambor |
4,5 hrnku | hladké mouky |
3/4 hrnku | vlažné vody |
1 sáček | sušeného droždí |
1 sáček | slunečnicových semínek |
1 lžička | soli |
mouka na pomoučení pracovní plochy | |
voda na pomašlování | |
papír na pečení |
Postup:
1. Všechny ingredience promícháme, vypracujeme vláčné těsto které necháme vykynout
2. Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše vytvarujeme bochánky o velikosti dlaně, vyskládáme je na plech vyložený papírem na pečení
3. Mokrým nožem připravené bochánky na dvou místech nařízneme
4. Nakonec dalamánky potřeme vodou, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme 15-20 minut, až pěkně zezlátnou.
Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.