REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové bulky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bulky upečené podle tohoto receptu chutnají jen tak, nebo s nějakou dobrou pomazánkou, ovšem hodí se i jako příloha k polévkám, pečenému masu a pod.


Ingredience:
Rozpis na 12 kusů:
400 ghladké mouky
200 gden předem uvařených, nastrouhaných vařených brambor
200 mlteplé vody
100 mloleje
2 ksvejce
1/2 ks (210 g)kostky droždí
1 lžícecukru
1 vrchovatá lžičkasoli
Na ozdobu:
grilovací koření, hrubozrnná sůl, semínka sezamu, kmín, mák, slunečnice ...
Ostatní:
1 ksvejce na pomašlení
papír na pečení na vyložení plechu

Postup:
  1. Brambory uvaříme v mírně osolené vodě ve slupce a to den předem, druhý den je oloupeme a nastrouháme na jemno
  2. Do teplé vody v míse vložíme rozdrobené kvasnice, trochu mouky a cukr, necháme vzejít kvásek, což trvá většinou 10 až 15 minut
  3. Přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto, pokud bude těsto lepivé, řídké, přidáme ještě trochu mouky (záleží na druhu použitých brambor)
  4. Těsto necháme na teplém místě vykynout
  5. Na pomoučené pracovní ploše těsto rozdělíme na 12 dílů, vytvarujeme kuličky, které klademe na plech vyložený papírem na pečení, necháme dalších 15-20 minut kynout
  6. Připravené kopečky potřeme (pomašlujeme) rozšlehaným vejcem a posypeme semínky dle vlastního výběru, hrubozrnnou solí, kmínem … popřípadě také grilovacím kořením
  7. Pečeme v trouby vyhřáté na 180 °C tak 20 až 30 minut dozlatova.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy