REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové bulky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bulky upečené podle tohoto receptu chutnají jen tak, nebo s nějakou dobrou pomazánkou, ovšem hodí se i jako příloha k polévkám, pečenému masu a pod.


Ingredience:
Rozpis na 12 kusů:
400 ghladké mouky
200 gden předem uvařených, nastrouhaných vařených brambor
200 mlteplé vody
100 mloleje
2 ksvejce
1/2 ks (210 g)kostky droždí
1 lžícecukru
1 vrchovatá lžičkasoli
Na ozdobu:
grilovací koření, hrubozrnná sůl, semínka sezamu, kmín, mák, slunečnice ...
Ostatní:
1 ksvejce na pomašlení
papír na pečení na vyložení plechu

Postup:
  1. Brambory uvaříme v mírně osolené vodě ve slupce a to den předem, druhý den je oloupeme a nastrouháme na jemno
  2. Do teplé vody v míse vložíme rozdrobené kvasnice, trochu mouky a cukr, necháme vzejít kvásek, což trvá většinou 10 až 15 minut
  3. Přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto, pokud bude těsto lepivé, řídké, přidáme ještě trochu mouky (záleží na druhu použitých brambor)
  4. Těsto necháme na teplém místě vykynout
  5. Na pomoučené pracovní ploše těsto rozdělíme na 12 dílů, vytvarujeme kuličky, které klademe na plech vyložený papírem na pečení, necháme dalších 15-20 minut kynout
  6. Připravené kopečky potřeme (pomašlujeme) rozšlehaným vejcem a posypeme semínky dle vlastního výběru, hrubozrnnou solí, kmínem … popřípadě také grilovacím kořením
  7. Pečeme v trouby vyhřáté na 180 °C tak 20 až 30 minut dozlatova.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy