Dokonalé kynuté hamburgerové bulky z více druhů mouky. Připravené v domácí pekárně. Můžete si je zamrazit i do zásoby.
Ingredience:
490 | hladké mouky |
280 g | vody |
90 g | pšeničné chlebové mouky |
60 g | oleje |
21 g | droždí |
2 lžičky | soli |
1 lžička | cukru |
Postup:
1. Do pekárny vlijeme odměřené množství vody a oleje
2. Navážíme mouky, přidáme sůl, promícháme a vsypeme do pekárny
3. Posypeme cukrem a rozdrobíme droždí
4. Na program Kynuté těsto necháme pekárnu projet celý program
5 Vykynuté těsto rozdělíme na 8-12 dílků, propracujeme do bochánků, uložíme na plech vyložený pečícím papírem, dobře zploštíme a necháme nakynout
6. Rozehřejeme troubu na 200 °C, bulky potřeme vejcem, posypeme sezamem (není nutné) a pečeme.
Tyto bulky běžně co nejčerstvější zamrazuji v pevném zamrazovacím sáčku.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková.