REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bulky hambáčové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dokonalé kynuté hamburgerové bulky z více druhů mouky. Připravené v domácí pekárně. Můžete si je zamrazit i do zásoby.


Ingredience:
490hladké mouky
280 gvody
90 gpšeničné chlebové mouky
60 goleje
21 gdroždí
2 lžičkysoli
1 lžičkacukru

Postup:

1. Do pekárny vlijeme odměřené množství vody a oleje
2. Navážíme mouky, přidáme sůl, promícháme a vsypeme do pekárny
3. Posypeme cukrem a rozdrobíme droždí
4. Na program Kynuté těsto necháme pekárnu projet celý program
5 Vykynuté těsto rozdělíme na 8-12 dílků, propracujeme do bochánků, uložíme na plech vyložený pečícím papírem, dobře zploštíme a necháme nakynout
6. Rozehřejeme troubu na 200 °C, bulky potřeme vejcem, posypeme sezamem (není nutné) a pečeme.

Doporučení:

Tyto bulky běžně co nejčerstvější zamrazuji v pevném zamrazovacím sáčku.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy