REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bulky z pšenično-žitné mouky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí kynuté bulky ze dvou druhů mouky, másla a sádla, které jsou ochucené drceným kmínem. Dobře se hodí nejen k marmeládě, ale i pomazánkám.


Ingredience:
350 ghladké pšeničné mouky
80 gpolohrubé pšeničné mouky
70 ghladké žitné mouky
65 gsádla
60 gmásla
250 mlvlažné vody
1 kssušeného droždí (1/2 kg mouky)
2 lžičkysoli
1 lžičkadrceného kmínu
1 lžička cukru

Postup:

1. Suché suroviny smícháme v míse, pak přidáme rozpuštěný vlahý tuka vlažnou vodu
2. Promícháme, až vznikne kompaktní hmota (koule) a vložíme ji do větší mísy, kterou zavřeme víkem
3. Po dvou hodinách tvoříme z těsta kuličky a uprostřed tupou stranou nože do půlky rozmáčkneme
4. Bulky necháme ještě 30 minut dokynout a pak pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 25 minut (respektujte přitom zkušenosti s vlastní troubou)
5. Pečivo má být na povrchu světlejší, zespod mírně zlatavě hnědé.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy