REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burger bulky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí pečivo na hamburgery. Mírně nasládlé bulky, které rozkrojíme a podáváme je obložené burgry, sýrem, okurkou, salátem, rajčátkem …


Ingredience:
Rozpis na 7-8 kusů bulek:
3,5 hrnkupoluhrubé mouky (může být i hladká)
1 hrnekvlažné vody
6 lžiccukru
2 lžíceoleje
1 lžičkasoli
1 ksvejce
1/3 ks (14 g)kostky droždí
+ 1 ks vejce rozšlehané s 1 lžící vody na potření
papír na pečení, sezamová semínka na posypání

Postup:

1. Mouku nasypeme do mísy, vytvoříme důlek, do kterého nadrolíme kvasnice s částí cukru, zalijeme trochou vlažné vody a necháme vzejít kvásek, což trvá 10-15 minut
2. Přidáme ostatní suroviny, nejprve sypké, pak tekuté, vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout, až zdvojnásobí svůj objem
3. Těsto si rozdělíme na 7 až 8 dílů (záleží, jak velké bulky chcete upéci), vytvarujeme bochánky, které poklademe na plech vyložený papírem na pečení, mírně je „sploštíme“ dlaní potřenou olejem a necháme opět vykynout
4. Vykynuté bochánky pomašlujeme (potřeme) vejcem rozšlehaným s trochou vody, posypeme sezamovým semínkem, vložíme do trouby vyhřáté na 170-180 °C
5. Pečeme, podle typu trouby, pozvolna, asi 20 minut, dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy