REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dalamánky plněné uzeným masem a vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dalamánky z kynutého těsta plněné náplní z uzeného masa, vajec a jarní cibulky, upečené dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké mouky
200 gžitné mouky
30 gdroždí
1 lžičkacukru
1 lžičkamletého kmínu
1 lžičkasoli
olej na potření
vlažná voda
Na náplň:
500 gvařeného uzeného masa
10 ksvajec natvrdo uvařených
2 ksjarních cibulek

Postup:

1. Na kvásek do misky rozdrobíme droždí, přilijeme asi 50 ml vlažné vody, přidáme cukr, lžící hladké mouky, vše smícháme a kvásek necháme na teplém místě vzejít
2. Do mísy prosijeme žitnou a zbylou hladkou mouku, přidáme mletý kmín, sůl, vzešlý kvásek, přilijeme asi 250 ml vlažné vody, promícháme a vypracujeme vláčné těsto, které zakryté utěrkou necháme na teplém místě vykynout
3. Na náplň vařená vejce oloupeme, polovinu jich nakrájíme na kostičky a zbylá podélně rozkrojíme, uzené maso nakrájíme na drobno, očištěné jarní cibulky nasekáme na jemno, pak nakrájená vejce, uzené maso i cibulky dáme do misky a zlehka vše promícháme
4. Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 2 cm, rozkrájíme na 10 čtverců, do středu každého dáme trochu připravené náplně, přiklopíme ji půlkou vejce a těsto dobře zabalíme, dalamánky přeneseme na plech, opět necháme chvíli kynout, povrch těsta potřeme olejem a na několika místech nastřihneme, vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut).

Doporučení:

Servírujeme na salátových listech, posypané na drobno nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy