REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dalamánky plněné uzeným masem a vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dalamánky z kynutého těsta plněné náplní z uzeného masa, vajec a jarní cibulky, upečené dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké mouky
200 gžitné mouky
30 gdroždí
1 lžičkacukru
1 lžičkamletého kmínu
1 lžičkasoli
olej na potření
vlažná voda
Na náplň:
500 gvařeného uzeného masa
10 ksvajec natvrdo uvařených
2 ksjarních cibulek

Postup:

1. Na kvásek do misky rozdrobíme droždí, přilijeme asi 50 ml vlažné vody, přidáme cukr, lžící hladké mouky, vše smícháme a kvásek necháme na teplém místě vzejít
2. Do mísy prosijeme žitnou a zbylou hladkou mouku, přidáme mletý kmín, sůl, vzešlý kvásek, přilijeme asi 250 ml vlažné vody, promícháme a vypracujeme vláčné těsto, které zakryté utěrkou necháme na teplém místě vykynout
3. Na náplň vařená vejce oloupeme, polovinu jich nakrájíme na kostičky a zbylá podélně rozkrojíme, uzené maso nakrájíme na drobno, očištěné jarní cibulky nasekáme na jemno, pak nakrájená vejce, uzené maso i cibulky dáme do misky a zlehka vše promícháme
4. Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 2 cm, rozkrájíme na 10 čtverců, do středu každého dáme trochu připravené náplně, přiklopíme ji půlkou vejce a těsto dobře zabalíme, dalamánky přeneseme na plech, opět necháme chvíli kynout, povrch těsta potřeme olejem a na několika místech nastřihneme, vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut).

Doporučení:

Servírujeme na salátových listech, posypané na drobno nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy