REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí dalamánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výborný recept na využití tvrdého chleba, budete mile překvapeni! Dalamánky podle tohoto receptu jsou velmi chutné a křupavé. Z uvedené dávky vyrobíte 8-10 dalamánků podle velikosti.


Ingredience:
200 gtvrdého chleba
30 gdroždí
1 dlmléka
hladká mouka
hrubozrnná sůl
kmín
cukr
sůl

Postup:

1. Chleba nakrájíme na kostičky a zalijeme studenou vodou, ve vlažném mléce rozmícháme droždí s cukrem a necháme vzejít kvásek 2. Namočený chléb rozdrobíme na kousky a v mixéru rozmixujeme na hladkou kaši, přes jemný cedník vymačkáme z chlebové směsi přebytečnou vodu (je zbytečné přidávat více mouky na zahuštění)
3. Směs osolíme, okmínujeme, přidáme vzešlý kvásek, přisypáváme hladkou mouku a vypracujeme těsto, nesmí být řídké
4. Hotové těsto necháme 30 minut vykynout
5. Pomoučněnou naběračkou vykrojíme bochánky dáme na plech s pečícím papírem, posypeme hrubozrnnou solí a kmínem, necháme ještě 30 minut vykynout
6. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 18-20 minut při 180-190 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy