REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí dalamánky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kdo by odolal voňavému domácí pečivu? Se sušeným droždím a několika dalšími surovinami máte těsto hotové za pár minut.


Ingredience:
320 ghladké mouky
80 ghrubé mouky
100 gchlebové (nebo obyčené hladké žitné) mouky
250 mlvlažné vody
120 mlrostlinného oleje
2 lžičkysoli
1 lžičkacukru
1 balenísušeného droždí

Postup:

1. Suché suroviny promícháme, přidáme olej a vodu a uhněteme hladké těsto
2. Posypeme je trochou hladké mouky, v míse přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi tři hodiny
3. Poté těsto rozdělíme na osm kousků, z každého vytvoříme váleček ve tvaru dalamánku a na plechu vyloženém pečicím papírem necháme dokynout asi 20 – 30 minut
4. Nakonec každý z dalamánků několikrát slabým a ostrým nožem nařízneme a lehce jej potřeme vodou
5. Pak pečeme v troubě předehřáté na 185°C asi 30 minut
6. Když jsou dalamánky zlatavé i zespodu, vyjmeme je z trouby a uložíme na rošt, aby se zespodu „vydýchaly“
7. Dalamánky necháme zchladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy