REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banketky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Malé kulaté pečivo vhodné jako příloha k předkrmům.


Ingredience:
500 ghladké mouky
80 grozpuštěného másla
30 gdroždí
200 mlvlažného mléka
2 ksžloutky
1 ksvejce na potření
špetka soli
tuk na plech
mák a kmín na posypání

Postup:

1. Do mísy nalijeme 50 ml teplého mléka, přidáme žloutky a rozdrobené droždí, na teplém místě necháme kvásek vzejít
2. Po 15 minutách kvásek přidáme do mouky smíchané s povoleným máslem, špetkou soli a zbylým mlékem, vypracujeme vláčné těsto, na teplém místě necháme opět vykynout
3. Z vykynutého těsta vytvoříme malé kuličky, naskládáme je na vymazaný plech a necháme opět vykynout
4. Kuličky těsta potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti mákem a kmínem
5. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 10-15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy