REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Škvarkové loupáčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách upečené slané pečivo ochucené vepřovými škvarky.


Ingredience:
1 kgpolohrubé mouky
250 gnelisovaných vepřových škvarků
100 gdroždí
25 gsoli
1/8 ltekutého sádla + sádlo na pomazání pečiva
7 dlmléka
2 ksžloutky
1 ksvejce
kmín

Postup:

1. V míse rozetřeme droždí se třemi lžícemi vlažného mléka, přidáme 1 lžíci mouky a uděláme řidší těstíčko, které zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě
2. Jakmile droždí vzejde, přidáme prosátou mouku, sůl, mléko s rozkvedlanými žloutky, vlažné sádlo a zaděláme těsto, hněteme tak dlouho, až se nechytá vařečky ani mísy
3. V této fázi přípravy do těsta přidáme škvarky a znovu vše v míse rukama propracujeme (celkové vypracování těsta trvá cca 30 minut), povrch těsta poprášíme moukou a dáme kynout na teplé místo
4. Z vykynutého těsta vyválíme plát, vykrajujeme z něho stejně veliké trojúhelníčky
5. Jednotlivé trojúhelníky potřeme sádlem pomocí mašlovačky a svineme od širší strany ke špičce, ohneme do tvaru rohlíku a klademe na pomaštěný plech, necháme kynout ještě dalších 10-15 minut
6. pečivo nakonec potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 25-30 minut, záleží na velikosti rohlíků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy