REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrovo-cibulové bulečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nekynuté, a proto velmi rychle připravené domácí bulky s vůní smažené karamelizované cibulky a strouhaného sýru. Sypané sezamovými semínky.


Ingredience:
1 ksvelké cibule
1 ksmásla (malý), nebo lžíce přepuštěného
250 ghladké mouky
100 guzeného sýra
50 gmásla
150 mlmléka
2 lžíceolivového oleje
3 lžičkykypřicího prášku
1 lžičkatřtinového cukru
1/2 lžičkysoli
A dále:
1 ksžloutku
kapička mléka na potření
hrubá sůl
sezam

Postup:

1. S dostatečným časovým předstihem si připravíme cibulku, protože do těsta se přidává vychladlá
2. Nakrájíme ji na jemno a na rozpáleném másle s olejem smažíme do středně hnědé barvy, hlídáme a mícháme
3. Přisypeme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat
4. Necháme vychladnout, pokud je to nutné, slijeme přebytečný tuk
5. Z mouky, smíchané se solí a kypřicím práškem, a másla vypracujeme ručně nebo v robotu hrubou drobenku, do které zapracujeme střídavě vychladlou smaženou karamelizovanou cibulku, mléko, hrubě strouhaný sýr
6. Vypracujeme ručně nebo v robotu hladké těsto, ze kterého tvarujeme kuličky, velikosti velkého ořechu nebo podle potřeby
7. Klademe je na papírem vyložený plech v dostatečných rozestupech, trošku zploštíme (třeba pomoučeným dnem skleničky) a potřeme rozšlehaným žloutkem s kapkou mléka
8. Sypeme různě barevným sezamem, hrubou solí, mákem atd.
9. Pečeme v troubě rozehřáté asi na 185 °C asi 12-15 min.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy