Recept podle Ládi Hrušky na domácí slané kynuté bochánky obložené sýrem, upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
2 a 1/4 hrnku | hladké mouky |
250 ml | vody |
1 lžička | cukru |
1 lžička | soli |
1 sáček | sušeného droždí |
1 balíček | plátkového sýru Gouda |
papír na pečení |
Postup:
1. Mouku smícháme s droždím, solí a cukrem, přilijeme vodu a vypracujeme těsto, necháme pod utěrkou 1 hodinu kynout
2. Vytvarujeme bochánky velikosti pěsti, klademe je na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout
3. Na každý bochánek položíme plátek sýru
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 20-25 minut.
Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.
Poznámka:1 hrnek (snídaňový) – 0,2 l nebo asi 120 g hladké mouky