REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slunečnicové trojhránky z domácí pekárny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V pekárně připravené těsto, rozválené a vykrájené do tvaru tojúhelníčků, po nakynutí upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Na omládek:
130 ghladké mouky
20 gdroždí
100 mlvlažné vody
1 lžičkaSladěnky - ječmenný slad
Ostatní:
220 ghladké mouky
120 gžitné chlebové mouky
70 gmásla nebo margarínu
50 gslunečnicových semen
2 lžičkycukru
2 lžičkysoli
1-2 lžičkydrceného kmínu
130 mlvody
1 ksvejce
možno přidat kapku kuléru pro barvu
mouka na poprášení pracovní plochy, papír na pečení

Postup:

1. Suroviny na omládek (kvásek) necháme umíchat v pekárně a také v ní vykynout, trvá to asi 40 minut
2. Do pekárny k omládku přidáme zbytek surovin (z vajíčka použijeme pouze žloutek, bílek použijeme na potření pečiva) a necháme pekárnu vypracovat a vykynout těsto
3. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát silný asi 1,5 cm
4. Těsto potřeme bílkem, posypeme slunečnicí, rozkrájíme na trojúhelníky a ty necháme na plechu vyloženém papírem na pečení nakynout
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C tak 10 minut, pak dopékáme při teplotě 200 °C dozlatova, tedy cca dalších 10 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová, autorka receptu: Iva Trhoňová, původní zdroj: Pekárnománie.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Návrhář Pavel Berky uspěl i v kuchyni, bojuje v soutěži MasterChef Česko

Světoznámému módnímu návrháři Pavlu Berkymu už nestačí jen ateliér. Pustil se do vaření v soutěži MasterChef, která právě odstartovala na Nově a sklidil obrovský úspěch. Jako první ze soutěžících postoupil rovnou mezi 16 nejlepších.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Mirror glaze cake

Video návod, jak vyrobit lesklý zrcadlový polevový dort. Můžete si vyrobit moderní dort, anglicky Mirror glaze cake, podle návodu tohoto videa z YOU TUBE z kanálu Tasty. Součástí videa je i text na recept v anglickém jazyce.

číst dále ...

15 nečekaných nápadů v kuchyni

V tomto videu vám ukážeme 15 užitečných nápadů pro vaši kuchyni. Sdílejte s přáteli tyto zajímavé vychytávky!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy