REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slané přílohové vdolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané vdolky z kynutého těsta výborně chutnají ke svačinovým polévkám, ale jsou skvělé i potřené česnekem a posypané sýrem – jako langoše.


Ingredience:
230 gve slupce vařených brambor
450 ghrubé mouky
25 gčerstvého droždí
150 mlvlažného mléka
2 lžičky soli
1 lžička cukru
2 ksvejce
hladká mouka na vál a 2 lžičky na droždí
olej nebo sádlo na smažení

Postup:

1. Do mouky smíchané se solí uděláme důlek, do něj nadrobíme droždí, které posypeme cukrem a hladkou moukou
2. Pak si oloupeme brambory (nejlépe uvařené den předem) a najemno je nastrouháme
3. Když vzejde kvásek, přidáme vajíčka, mléko a brambory
4. Promícháme, až vznikne kompaktní hmota, vytvoříme bochánek a přikryjeme jej pokličkou
5. Těsto necháme asi hodinu na teplém místě kynout
6. Na vál pomoučený hladkou moukou dejte asi 4 lžíce vykynutého těsta a posypejte je moukou i z vrchní strany
7. Pak válečkem vytvořte ovál o tloušťce asi 1,5 cm
8. Skleničku o vhodném průměru si „namočte“ do hladké mouky a vykrajujte kolečka
9. Ta vkládejte do středně vyhřátého oleje na lívanečník nebo na pánev
10. Smažte po obou stranách dozlatova
11. Hotové vdolky pokládejte do mísy vyložené papírovým ubrouskem, aby se odsál přebytečený tuk.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy