REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slané domácí rohlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách upečené slané rohlíky, Jsou měkké několik dnů a chutnají skvěle!. Rozhodně tento recept stojí za vyzkoušení!


Ingredience:
Na těsto:
750 ghladké mouky
100 grozpuštěného másla + sádla (1:1)
400 mlvlažné vody
1/2 ks kostkykvasnic (21 g)
3 lžičkysoli
2 lžičkycukru
Na dohotovení:
1 ksvejce
trochu mléka
na posypání sůl, kmín, mák, hrubozrnnou sůl ...
Ostatní:
papír na pečení, mouka na pomoučení pracovní plochy

Postup:
  1. Mouku prosijeme do mísy, uděláme důlek, rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a vlažnou vodu, necháme vzejít kvásek
  2. Přidáme ostatní suroviny na těsto, vypracujeme hladké nelepivé těsto, necháme vykynout pod čistou utěrkou v teple
  3. Těsto rozdělíme na čtyři stejné části, ty vyválíme postupně na pomoučené pracovní ploše na tenké placky, každou rozkrájíme na šest trojúhelníků, ty smotáváme od nejširší strany ke špičce
  4. Smotané rohlíky vyskládáme plech vyložený papírem na pečení, necháme opět kynout, tak 30 minut
  5. Rohlíky pomašlujeme mlékem s rozšlehaným vejcem, posypeme solí a dalšími semínky
  6. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 20 až 30 minut.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy