REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sádlové rohlíky se slaninou a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hrnkový recept na slané rohlíky z polohrubé mouky, sádla, vlažné vody a droždí, částečně upečené v troubě, pak obložené plátky anglické slaniny a sýrem, zapečené dozlatova.


Ingredience:
3 hrnkypolohrubá mouka
1 hrnekvlažné vody
2 lžícesádla
1 lžičkasoli
1/2 kskostka droždí
100 gplátků anglické slaniny
80 gnastrouhaného tvrdého sýra
sádlo na potření
papír na pečení
oblíbené koření na posypání rohlíků

Postup:
  1. Do mísy vyklopíme hrnky s moukou, uprostřed vyhloubíme důlek, do důlku dáme rozdrobené kvasnice, ty zalijeme trochou vlažné vody, až se droždí rozpustí, mouku osolíme
  2. Sádlo rozpustíme, nalijeme do mísy s ostatními surovinami, přilijeme zbylou vlažnou vodu, vypracujeme těsto, zakryté utěrkou necháme v míse, při pokojové teplotě, kynout 1 hodinu
  3. Nakynuté těsto znovu krátce propracujeme, odvážíme kousky po 60-80 g, každý kousek rozválíme na placku, tu pak svineme do tvaru rovného rohlíku nebo malé bagetky
  4. Rohlíky vyskládáme na dva plechy vyložené papírem na pečení, necháme je zakryté, čistou hadrovou utěrkou, kynout dalších 45 minut
  5. Rohlíky potřeme rozpuštěným sádlem, pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 15-20 minut, pak je znovu potřeme sádlem poklademe plátky anglické slaniny, posypeme nastrouhaným sýrem, případně nějakým oblíbeným kořením a zapečeme dozlatova dalších 5-10 minut v troubě vyhřáté tentokrát na 200 °C.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy