REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rustikální špaldovo-pšeničné bagety se sýrem a sušenými rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vypadají rustikálně, chutnají skvěle! Tak to jsou domácí bagety upečené podle tohoto receptu.


Ingredience:
250 gcelozrnné špaldové mouky
250 gcelozrnné pšeničné mouky
375 gstudené vody
100 gstrouhaného tvrdého sýra
100 gnakládaných sušených rajčat
25 gkrémového balsamica
12 gčerstvého droždí
10 gsoli
1 lžíceolivového oleje + olej na potření
potravinářský fólie
papír na pečení na plech
hrubá mouka na podsypání
hrnek nebo miska s vodou do trouby

Postup:
  1. Vodu nalijeme do mísy robotu, přidáme mouku a krémové balsamico, zapneme robota na pomalý chod a míchám 3 minuty, pak přidáme droždí, robot přepneme na plný výkon a mícháme dalších 8 minut, přidáme nastrouhaný sýr, okapaná, nadrobno posekaná rajčata, olivový olej a sůl, mícháme další 3 až 4 minuty
  2. Mísu s těstem přetáhneme fólií a necháme, při pokojové teplotě, kynout 2,5 až 3 hodiny
  3. Jakmile těsto nakyne, rozdělíme ho na tři stejné části, na pomoučené pracovní ploše vytvarujeme tři bagety, které pokladem na plech vyložený papírem na pečení, každou nohavici přetočíme do spirály, vznikne zajímavý vzor, potřeme olivovým olejem
  4. Do trouby vložíme hrnek nebo misku s vodou, troubu vyhřejeme na 250 °C, vložíme plech s bagetami, pečeme 2 až 3 minuty, pak teplotu snížíme na 200 °C, pokračujeme v pečení dalších 20 minut, bagety by se měly zbarvit pěkně dozlatova.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Mexiko, Itálie, New York: Po stopách nejlepších koktejlů světa

Mezinárodní den koktejlů (13. května) se nezadržitelně blíží. Víte, že tento světově uznávaný svátek založil barman a významný český publicista Alexander Mikšovic? První oslava se uskutečnila už v roce 1999. Květen tedy patří mezi měsíce oslavující koktejly z různých koutů zeměkoule. Opravdoví fajnšmekři ale ví, že ty nejlepší drinky vám namíchají přímo v destinacích, kde se zrodily. Kupte si letenku a vydejte se s námi na cestu kolem „koktejlového světa“.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Je to BIO, nebo ne? Naučte se rozpoznávat loga a s nimi i kvalitu

Farmářské, domácí, ze statku či od babičky. Takovými přízvisky se obaly produktů na pultech obchodních řetězců jen hemží. Nenechte se lehce zmást líbivými názvy. Pokud hledáte opravdovou bio kvalitu, je nutné se řídit certifikovanými značkami, jen podle nich totiž poznáte, co opravdu kupujete. Jak se ale ve značení vyznat, co přesně symboly znamenají a na co si dát pozor?

číst dále ...

Osvěžující ledové čaje, nanuky bez konzervantů a limonády z přírody. Domácí letní nápoje si připravíte jako nic

Limonády a nanuky patří k létu stejně jako prázdniny nebo plná koupaliště. Bez nich by to prostě nebylo ono! Pro kýžené sladké osvěžení přitom ani nemusíte do obchodu, domácí ledový čaj nebo nanuk z přírodní ovocné šťávy si zvládnete připravit i sami doma – trvá to pár minut a výsledek je učiněná lahoda.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy