REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rótí po česku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Původní recept z Dálného východu je na pšeničnou nekvašenou placku. Tento počeštěný recept je z těsta na Rótí připraveného z hladké mouky, jogurtu, cukru, vody, soli a prášku do pečiva.


Ingredience:
250 ghladké mouky
5-6 lžicjogurtu
1/2 lžičkycukru
1/4 lžičkyprášku do pečiva
1/4 lžičkysoli
voda dle potřeby
mák na posypání

Postup:

1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a cukrem, přimícháme jogurt a vypracujeme vláčné těsto, které dle potřeby doplníme vodou
2. Těsto hněteme tak 8-10 minut, pak ho zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout
3. Odebereme těsto na jednu rótí, vytvoříme z něj kuličku, v dlaních ji rozplácneme a pomoučníme ji v připraveném talířku s moukou, aby se nelepila na váleček, rozválíme ji do kulatého tvaru asi na tloušťku 3 mm, plát posypeme mákem, který mírně zamáčkneme do těsta, postup opakujeme i u zbylého těsta
4. Placky upečeme z obou stran na suché pánvi pod kontaktním grilem nebo v troubě při teplotě kolem 160-170 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy