REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátový chléb

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě dozlatova upečený chléb připravený z kynutého těsta dochuceného umixovanými listy špenátu.


Ingredience:
500 gpšeničné hladké mouky
150 gčerstvých špenátových listů
15 gmásla
2 lžičkysušeného droždí
2 lžičkysoli
350 mlvody
mouka na pomoučení pracovní plochy, papír na pečení

Postup:

1. Nejprve zpracujeme špenát; listy špenátu uvaříme ve vodě, jakmile začne voda vřít, špenát slijeme, propláchneme ledovou vodou a necháme důkladně okapat, pak špenát vložíme do mixéru a rozmixujeme
2. Do mísy nasypeme droždí, necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody, přidáme mouku, sůl, okapaný špenát a povolené máslo, vše důkladně promícháme, vypracujeme pevné těsto
3. Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme, pak těsto vrátíme do mísy a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem
4. Z těsta vytvarujeme kulatý bochník, který necháme dalších 45 minut kynout přikrytý čistou hadrovou utěrkou
5. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení v troubě vyhřáté na 200 °C tak 45 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy