Celozrnný špaldový chléb si můžete snadno upéct i doma. Jde o recept z Jižního Tyrolska! Recept k článku: Prožijte den na horské farmě Roter Hahn…
Ingredience:
1 kg | špaldové celozrnné mouky |
500 ml | teplé vody |
200 ml | podmáslí |
1 lžíce | namletých chlebových bylin Brotklee nebo chlebového koření |
2 lžičky | soli |
1 lžička | sušeného droždí |
Postup:
- Ve vodě rozpuštěné suché droždí dobře promíchejte s ostatními přísadami a nechejte několik hodin odstát.
- Až těsto zdvojnásobí svůj objem, znovu prohnětete a vytvoříte dva bochníky. Položte je na plech a opět je nechejte asi na půl hodiny odstát.
- V předehřáté troubě pečte celozrnný chleba asi 5 minut při teplotě 250° C. Poté snižte teplotu na 180° C a pečte dalších 50 minut.
- Chléb vytáhněte z trouby a nechejte na mřížce vychladnout.
Recept k článku: Prožijte den na horské farmě Roter Hahn