REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

paštiky, teriny


Bramborová paštika s játry

Jemná směs z vařených brambor, kuřecích jater a dalších ingrediencí.

Cikánská paštika

Jemná směs z vepřového a hovězího masa, jater a dalších složek.

Cikánská paštika II.

Jedna z variant přípravy chutné domácí paštiky z drůbežích jater, vepřové krkovice a dalších ingrediencí.

Cikánská paštika III.

Paštika z mletého vepřového masa, jater a dalších ingrediencí, v troubě pečená ve vodní lázni.

Domácí brusinková paštika od Ládi Hrušky

Na tento recept zkombinoval a upravil Láďa Hruška hned několik receptů, tak, aby výsledný recept netrval víc než půl hodiny včetně mytí nádobí.

Domácí kachní paštika

I když je tento recept na kachní paštiku, připravujeme ji nejen z masa kachního, ale i z masa vepřového, špeku a dalších ingrediencí.

Domácí kuřecí paštika s jablky

A paštiku máte domácí? Až se vás hosté zeptají, můžete hrdě odpovědět, že ano. U paštiky se oceňuje nejen její jemnost, ale i komplexnost chutí. Že jste ještě tuhle delikatesu nikdy nezkoušeli připravit? Všechno je jednou poprvé. Můžete se inspirovat tímto osvědčeným receptem z webu akademiekvality.cz.

Domácí paštika z vepřových jater

Paštika z podušených jater, cibule, slaniny a dalších ingrediencí, rozmixovaná, dochucená máslem, koňakem, smetanou a paštikovým kořením.

Francouzská paštika z nivy

Paštika připravená pomocí vodní lázně z nastrouhané nivy, ořechů a smetany.

Houbová paštika

Podušené houby promíchané s dalšími ingrediencemi, směs upečená v troubě ve formě paštiky.

Houbová paštika s kuřecími játry

Paštika, kterou si zamilujete! Skladovat ji lze po sterilaci až 1 měsíc, nebo ji lze jen upéci, pak je ale třeba ji skladovat krátkodobě, takto upravená je totiž určená k rychlé spotřebě.

Chalupářská paštika

Paštika vyrobená z vepřové plece, bůčku, hladké mouky a vejce, kromě jiného dochucená paštikovým kořením, ve formě naplněná vejci uvařenými na tvrdo.

Cherry paštika

Na másle opečená játra, podušená zalitá cherry nebo portským vínem, později smetanou, játra pak rozmixovaná, paštika dochucená kořením a zjemněná máslem a další smetanou.

Játrová paštika

V domácích podmínkách vyrobená paštika z vepřového bůčku, jater, cibule, mletého zázvoru a koření, uvařená ve vroucí vodě ve formách vystlaných plátky slaniny.

Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem

Na šalotce a bylinkách orestovaná kuřecí játra, zalitá brandy, po odpaření játra rozmixovaná spolu s máslem, smetanou a kořením do konzistence paštiky.

Játrová paštika s mandlemi a brusinkami

Na sádle, másle, šalotce a bylinkách orestovaná játra, dochucená kořením, osolená, přelitá smetanou, nakonec rozmixovaná, paštika nakonec doplněná o mandle a brusinky, vložená do misek a zalitá rozpuštěným máslem.

Játrový sýr

Ve formě na 2 kg obsahu uvařená paštika připravená z vepřového boku a jater, vejce, cukru, mouky, pragandy a koření, obalená v sádle nebo špeku, skladovaná zabalená do alobalu.

Jednoduchá játrová paštika

Z vepřových jater a dalších ingrediencí připravená paštika.

Jednoduchá paštika z vepřových nebo telecích jater a vepřového masa

Paštika vyrobená v domácích podmínkách z vepřových nebo telecích jater, tučnějšího vepřového masa, slaniny, cibule, strouhanky, žloutku, vína, soli a paštikového koření.

Jemná drůbeží paštika

V troubě upečená paštika z kuřecích řízků, drůbežích jater a dalších ingrediencí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy